Bij het openen van een pdf-bestand wordt soms de inhoud niet zichtbaar en krijgt u een wit scherm. Dit kan komen doordat u een oudere versie heeft van Internet Explorer en Adobe Reader (de oudere versie heet Adobe Acrobat Reader). Er zijn een aantal oplossingen mogelijk.

1. De meest eenvoudige oplossing is om het pdf-bestand eerst op te slaan en dit vanaf uw pc te openen en niet vanuit Internet Explorer. Dit gaat als volgt:

• Klik met de rechtermuisknop op het pdf-bestand en kies Doel opslaan als. Het scherm 'Opslaan' opent nu.
    • Klik in dit scherm op Opslaan en vervolgens op Openen. Het pdf-bestand opent nu vanaf uw eigen computer en niet vanuit de website.
  2. U kunt ook instellen dat u automatisch de vraag krijgt om het pdf-bestand eerst op te slaan:

• ga naar Start - Programma's en start Acrobat Reader;
    • klik in de menu-balk op Bewerken en dan op de optie Voorkeuren;
    • klik links in het scherm op de Categorie Opties;
    • zet het vinkje uit bij PDF in browser weergeven;
    • klik op OK om de wijziging op te slaan;
    • sluit daarna Acrobat Reader en Internet Explorer af en start Internet Explorer weer op. Wanneer u nu een link naar een PDF-bestand aanklikt, vraagt de pc automatisch of u het PDF-document op uw computer wilt opslaan. Daarna kunt u het bestand met Adobe Acrobat Reader openen.
  3. U kunt ook de meest recente versies van beide programma's te installeren. Internet Explorer downloadt u gratis van www.microsoft.com/download en Adobe Reader van www.adobe.com

Laatst aangepast (maandag 29 november 2010 22:33)

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Om toegang te hebben tot alle informatie op de site waar onder het forum dien je aangemeld te zijn.

Alleen medewerk(st)er van leden van de vereniging kunnen zich voor deze site registreren.